Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-06@11:30:17 GMT

برای دریافت ارز دولتی در خاک عراق ثبت‌نام نکنید

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۲۲۵۷۳۶

به گزارش خبرگزاری فارس از خرمشهر، حسین ذوالفقاری ظهر امروز در حاشیه برگزاری نشست ستاد اربعین در پایانه مرزی شلمچه در جمع خبرنگاران گفت: تا امروز بالغ بر ۱ میلیون هفتصد و پنجاه هزار نفر در سامانه سماح ثبت نام کرده‌اند و از این تعداد بیش از ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر روادید خود را اخذ کرده‌اند.

وی ادامه داد: امروز تعداد زائرانی که از مرزها عبور کردند به بیش از یک میلیون نفر رسیده و این غیر از زائرانی است که از کشورهای دیگر وارد کشور شده‌اند و به قصد شرکت در راهپیمایی اربعین از کشور خارج شدند، ولی آمار ورود و خروج زائران رقمی بیش از این است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس ستاد مرکزی اربعین وزارت کشور با اشاره به وجود ۱۶ نقطه صدور ویزا در سال گذشته، تصریح کرد: بر اساس برنامه ریزی های شکل گرفته،  امسال در ۲۵ نقطه کشور مرکز صدور ویزا داریم و دفاتری که مربوط به صدور ویزا هستند هیچ مشکلی در این خصوص ندارند و هر چه مدارک تحویل آنها بشود، آنها به روز روادید زائران را صادر می کنند.

ذوالفقاری افزود: در برخی از شرکت‌ها معطلی وجود دارد که اعلام شد از هرکدام از شرکت‌ها که مدارکی از زائران در اختیار دارند، فوراً نسبت به صدور ویزای مردم اقدام کنند، همچنین آن دسته از افرادی که نسبت به صدور گذرنامه اقدام کرده بودند، همزمان درخواست ویزا کرده بودند که در کنار مرکز صدور گذرنامه ناجا، مرکزی برای صدور ویزا نیز راه‌اندازی شد که شب گذشته از آنها خواسته شد تا به کار خود سرعت بیشتری ببخشند، صدور ویزا در دفاتر عراق معطلی ندارد و کسانی که در سامانه سماح کار می‌کنند باید به‌کار خود سرعت بیشتری ببخشند تا بتوانیم درخواست مردم را صادر کنیم.

وی در ارتباط با مشکلات پیش آمده برای زائران در مسیر دریافت ارز دولتی که برای آن ثبت نام کرده بودند، گفت: بانک مرکزی برای کاهش هزینه صدور ویزا دو کار خوب را صورت داد تا زائران نخواهند ۴۱ دلار پرداخت کنند، در نهایت با هماهنگی که بین دولت و بانک مرکزی انجام شد از ایجاد بازار سیاه در کشور برای ارائه ارز جلوگیری شد و دریافت ارز توسط زائران به داخل خاک عراق منتقل شد.

رئیس ستاد مرکزی اربعین وزارت کشور اضافه کرد: بانک مرکزی نیز بر اساس ارزی که در عراق داشت به بانک ملی ایران منتقل کرد تا این خدمات به زائران ارائه دهند، اما اشکالی که وجود داشت، فقدان زیر ساخت‌های لازم برای زائرانی که درخواست ارز داشتند، آماده نشده بود و این طرح در ستاد اربعین بررسی نشد.

وی ضمن بیان ثبت نام ۱۶۰ هزار زائر برای دریافت ارز در سامانه بانک ملی، عنوان کرد: چون فرصتی نبود در جلسه روز گذشته این موضوع عنوان شد و مقرر گردید تا بانک مرکزی و ملی موظف شدند تا حد امکان باجه های پرداخت ارز را در خاک عراق افزایش دهند، البته این موضوع نیز همکاری دولت عراق را طلب می‌کرد و سفارت ما در عراق نیز فعالیت خود را برای افزایش این همکاری آغاز کرده است.

ذوالفقاری با اشاره به این موضوع که تعداد ۲۰ نفر از گروه‌های بانک ملی را سریعاً از مرز عبور دادیم و یک سری خودرو هم در اختیار آنان قرار گرفت تا بتوانند به زائران خدمات ارزی ارائه دهند، همچنین تعداد زائرانی که در خاک عراق درخواست ارز دارند بالا است.

رئیس ستاد مرکزی اربعین وزارت کشور ضمن درخواست از مردم برای جلوگیری از ثبت نام جدید برای دریافت ارز دولتی، اظهار کرد: مردم از ارزهای رایجی که در داخل خاک عراق رواج دارد را از داخل کشور تهیه کند و به بانک‌ها نیز اعلام کردیم که به همان تعداد افرادی که در خارج از مرزها هستند ارز ارائه دهد و به مردم بگویند افرادی که در خاک عراق با ازدحام برای دریافت ارز مواجه می‌شوند، ارز خود را در برگشت دریافت کنند و در صورتی که موفق به دریافت ارز مورد نظر خود نشدند، وجه آنها نزد بانک محفوظ است و به آنها مسترد می‌شود.

ذوالفقاری خاطرنشان کرد: با صراحت اعلام می‌کنم که زیرساخت‌های ارائه ارز دولتی آماده نبود و بر این طرح بررسی بیشتری باید صورت می‌گرفت، ولی به این خاطر که مسئولان در کشور می‌خواستند در راستای کاهش هزینه‌های زیارت خدمتی به زائران صورت دهند، این کار را شروع کردند که در حال حاضر نیاز است که همه با بانک مرکزی و ملی همکاری کنیم که این مشکل هر چه زودتر برطرف شود.

وی در ارتباط با اقدامات صورت گرفته برای بازگشت زائران به کشور، یادآور شد: مردم همراهی خوبی دارند و روند رفتن و برگشتن آنها نیز مدیریت می‌شود و رفت و برگشت را خود مردم مدیریت می‌کنند و تمام فعالیت‌های امنیتی، انتظامی، بهداشتی، درمانی و پشتیبانی ما تا سه روز پس از اربعین نیز ادامه خواهد داشت.

رئیس ستاد مرکزی اربعین وزارت کشور تصریح کرد: پیش‌بینی شده است تا آخرین لحظات این خدمات را داشته باشیم، اما به مردم توصیه می‌کنیم که کسانی که زودتر رفته‌اند، زودتر نیز به کشور بازگردند تا در یک مقطع زمانی با ازدحام روبرو نشویم.

ذوالفقاری با اشاره تبیین طرح استقبال برای زائران اتباع خارجی، گفت: امسال از هر جهت زیرساختی، خدمات، ساماندهی امور در داخل ایران و خارج از مرزها و همه بخش های کاری ما از مشکل بسیار کمی برخوردار بود و در بحث روادید نسبت به سایر سال گذشته معضلات به مراتب کمتر بوده است و اگر در برخی مواقع کندی صورت می‌گیرد به سرعت رفع می‌شود و تنها موردی که امسال موجب ایجاد مشکل شد و برخی زائران را اذیت کرد، بحث تحویل ارز در آن سوی مرزها بود که برای سال‌های آینده باید مقدمات اجرای آن فراهم شود.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۲۵۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است

فرید ولدی کارشناس اقتصادی در رابطه با لزوم سیاست ارزی مناسب کشور در زمان تحریم به خبرنگار قدس گفت: در هر کشوری متناسب با ساختار اقتصادی آن کشور، سیاست ارزی و رژیم ارزی متفاوتی وجود دارد. بین سیاست های ارزی کشورهای مختلف تفاوت های زیادی وجود دارد. عوامل مختلفی بر طراحی سیاست های ارزی کشورها تاثیر می گذارد از جمله حجم و تنوع تجارت خارجی، عمق بازارهای مالی ثبات اقتصاد کلان و احتمال وقوع شوک های خارجی. اکثر اقتصادهای کوچک و بی ثبات به ویژه کشورهای دارای سابقه تورم های بالا، از یک لنگر اسمی ارز برای ثبات پولی و کنترل تورم استفاده می کنند و تابع رژیم های ارزی "میخکوب سخت" هستند یعنی پول ملی خود را به یک ارز خارجی مانند دلار یا به سبدی از ارزهای خارجی میخکوب می کنند. گروه دوم میخکوب متعارف هستند و گروه بعدی میانه، شناور شناور آزاد. رژیم ارزی در ایران با کمی اغماض می توان گفت یک رژیم میانه است.

وی ادامه داد: در یک اقتصاد تورمی مانند ایران، تثبیت نرخ ارز اسمی به مدت طولانی با سیاست تخصیص ارز چندنرخی در اقتصاد بدون توجه به قیمت بازار آزاد منجر به کاهش نرخ ارز حقیقی، کاهش ذخایر ارزی بانک مرکزی، کاهش صادرات، افزایش واردات، افزایش قاچاق و کاهش توان رقابت پذیری اقتصاد ملی و تضعیف رشد اقتصادی می شود. بیش از ۵۵ درصد درآمدهای دولت از محل صدور نفت تامین می شوند که با توجه به نرخ تسعیر ارز از دلار به ریال سیاست ارزی دولت نیز تعیین می شود. بنابراین سیاست های ارزی تاثیر غیر قابل انکاری بر بودجه دولت دارد پس نتیجه می گیریم سیاست های ارزی غلط می تواند تاثیر بر بودجه دولت و شرایط مالی و رفاهی مردم به طور مستقیم داشته باشد.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به سیاست مخرب ارز چندنرخی در اقتصاد گفت: آنچه در حال حاضر شاهد آن هستیم تخصیص غلط ارزی بانک مرکزی به واردات کالاهای اساسی است که اول از همه موجب کاهش منابع ریالی بودجه و در نتیجه ناتراز شدن بودجه و کاهش توسعه کشور شده است؛ همچنین تخصیص ارز به واردات، رقیب بخش مولد اقتصاد کشور خواهد شد که با ارز بازار آزاد تولید دارد و در نتیجه تضعیف تولید داخلی را نیز به همراه خواهد داشت؛ ثالثا مسیر غلط حمایت ارزی به جای دخالت در قیمت بازار و در نتیجه محدودیت تجارت خارجی محصولات کشاورزی و افزایش قاچاق، باید بر اعطای کالابرگ در انتهای زنجیره همراه باشد.

وی گفت: متاسفانه سیاست ارزی دولت که به درستی ارز 4200 تومانی را حذف کرد ولی حالا خود درگیر ارز جدید چندنرخی در اقتصاد شده است که به واسطه آن ارز 28500 تومانی توسط بانک مرکزی به برخی عرضه می‌شود ولی قیمت کالاهای اساسی در بازار آزاد با قیمت ارز بازار آزاد خود را مچ کرده است و همچنین امضاهای طلایی نیز برای تخصیص این ارز رانتی به چه کسی و با چه هدف و وارداتی نیز دوباره مطرح می‌شود. در این میان رشد اقتصادی کشور حاصل از رکوردشکنی در فروش نفت و توسعه تجارت انرژی ایران به دلیل تخصیص کامل ارزهای نفتی به دلار 28500 تومانی به صورت کامل هیچ اثرگذاری در زندگی مردم ندارد و همین امر سبب شده است سیاست های ارزی غلط باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی و رکوردشکنی در فروش نفت خام ایران در زندگی مردم شده است

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین
  • ارز مسافرتی زائران اربعین پیش بینی شده است
  • ارز دیجیتال می‌تواند به عنوان مهریه تعیین شود؟
  • «همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور
  • حراج سکه بانک مرکزی؛ بهترین پیشنهاد برای خرید سکه دولتی
  • هشدار به دارندگان گواهینامه رانندگی؛ خرید و فروش نکنید!
  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • از خورشید فرار نکنید/ ۴ فایده نور طبیعی که نمی‌دانستید
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • سه بانک دیگر به فهرست ارائه دهندگان خدمت چک الکترونیکی اضافه خواهند شد